Saturday, April 2, 2011

Maharaja Lawak Dah Bermula.SEPAH VS NABIL

Program Maharaja Lawak sudah mula bersiaran di Astro bermula 1 April 2011. Program ini akan bersiaran setiap hari Jumaat pukul 10 malam di Astro Prima dan Astro Warna.

Tapi ada satu benda yang mengecewakan saya adalah mulai episod ke-3, program Maharaja Lawak hanya akan bersiaran di Astro warna sahaja. Pandai Astro ni nak kaut untung lebih. Paksa para peminat program ini untuk melanggan Astro Warna. Saya kat rumah sekarang ni hanya melanggan pakej Discovery dan Astro Ceria sahaja. Maksudnya ada 2 pilihan je lah, samada nak tamatkan pakej sedia ada ataupun tambah lagi pakej baru. 

Lupakan pasal harga langganan, Program Maharaja Lawak ni merupakan sebuah lagi program realiti Astro yang mana para finalis Raja Lawak dari musim pertama hingga ke lima akan berentap semula untuk menjadi pelawak yang terbaik diantara yang terbaik. Memang sengit kerana para peserta semuanya mempunyai peminat sendiri. Hampir kesemua finalis Raja Lawak mengikuti program ini.

Antara peserta yang mengikuti Maharaja Lawak ini adalah kumpulan Sepah, Nabil, Jozan (Johan dan Zizan), Jambu (Yus dan Tauke), WAI (Kump.Kecik dan Idlan), Alex, Jihan, Amir, XN3, Man, Balas dan R2.


Kumpulan Sepah
( Juara Raja Lawak 3 )
Saya sendiri merupakan peminat setia kumpulan SEPAH. Kumpulan Sepah ni merupakan Juara Raja Lawak Musim ke-3. Saya amat mengharapakan agar kumpulan Sepah menjuarai Maharaja Lawak. Anggota dalam kumpulan ni adalah Jep, Shuib dan Mamat. Mereka sekarang tengah popular melalui program TV bersiri Bujang Sepah Lalalitamplom.


Nabil
 ( Juara Raja Lawak 2 )
Berbeza pula dengan hubby saya yang amat meminati Nabil. Saya tak faham sangat lawak Nabil tu. Mungkin kena dengan jiwa hubby saya kot dengan lawak Nabil tu. Jadi sekarang ni kira kalau kami berdua adalah pertandingan antara Nabil (Juara Raja Lawak 2) dan Sepah (Juara Raja Lawak 3). hehe..

Siapa akan jadi juara? Kenalah rajin menonton Maharaja Lawak.. GOOOO SEPAH... 

 


Kumpulan R2
( Naib Juara Raja Lawak 5 )

Kumpulan Jozan ( Zizan dan Johan)
( Naib Juara dan Tempat Ke-3 Raja Lawak 1 )

 
Kumpulan Balas
( Tempat Ke-3 Raja Lawak 5 )

Kumpulan Jambu ( Yus dan Tauke)
( Juara dan Tempat Ke-4 Raja Lawak 1)

WAI ( Kump Kecik dan Idlan )
( Juara dan Naib Juara Raja Lawak 4 )

Kumpulan XN3
( Tempat ke-3 Raja Lawak 2 )

Man
( Juara Raja Lawak 5 )

Amir
( Tempat ke-3 Raja Lawak 3 )


Jihan
( Naib Juara Raja Lawak 3 )

Alex
( Tempat Ke-3 Raja Lawak 4 )

  

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...